Kruisland wint in 1e helft van Nemelaer

Door Arend Vugts

Nemelaer-Kruisland 0-2.

HAAREN – 3 oktober 2022. Promovendus Kruisland heeft fiks geïnvesteerd in de selectie en dat was bij vlagen ook te zien.

De gasten waren vooral in de 1e helft sterker en scoren onnodig uit 2 dode momenten. In de tweede helft knokt Nemelaer zich in de wedstrijd maar weet het geen vuist te maken. Waar Nemelaer vorige week de wedstrijd eindigde met een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar werd nu gestart met een gemiddelde van 22. Een goede tegenstander bleek in deze 1e thuiswedstrijd te sterk.

Na een paar speldenprikken van Kruisland was het raak. Een hoekschop werd makkelijk weggegeven en bij de 1e paal ingekopt door verdediger Niels de Boer. 0-1(16). Iets later in de wedstrijd valt ook een tweede treffer. Een vrije kopbal wordt met een reflex door doelman Rick Pijnenburg nog wel verwerkt. Via de paal komt de bal terug en in de rebound wordt Rick verslagen door Richelor Sprangers die van dichtbij kan binnen tikken. 0-2(23). In de 1 helft bleek Kruisland sterker dan Nemelaer zonder dat ze daadwerkelijk echte kansen weten te creëren. Normaal gesproken lukt dat Nemelaer wel maar de defensie van de gasten staat als een huis.

In de 2e helft zien we een nog meer gedreven Nemelaer dat door enkele omzettingen meer grip op Kruisland kreeg. Voetballend was de wedstrijd meer in balans echter het lukt Nemelaer maar sporadisch om een periode druk op de gasten te houden en daadwerkelijk gevaar te kunnen stichten. Daarnaast ontbeerde het ook enig geluk. Na een zeer zware overtreding op Roel Boogaers belandt een schitterende vrije trap van Joeri Vugts via de paal terug het veld in. Dit had een ommekeer kunnen zijn. Nemelaer heeft geknokt voor wat het waard was maar Kruisland was vandaag te sterk.

a.s. zondag gaan we bij SC ’t Zand in Tilburg op zoek naar de 1e punten.

Een bericht/nieuws plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij www.haaren.nu . Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo, rechtenvrij, erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! info@haaren.nu